Östergötland tur och retur!

Tjo!
Helgen gick som vanligt i jaktens tecken, skulle gå som hundförare på en vildsvinsjakt uppe i Mjölby. Hundarna som användes var tre TJT samt en kopov.
Hade fått det lite om bakfoten från början, trodde det var en klövviltsjakt men jag bedrog mig ;)
I alla fall, rullade iväg hemifrån vid halv sex tiden för samling på McDonalds i Mjölby för lite skitsnack och rastning av hundarna.
Totalt var det mellan 30 och 40 skyttar i skogen så det var rejält folkat, vilket gav bra resultat :)
Efter genomgång av tilldelat område så åkte kopplet av vid nio tiden och hunden stack som en raket in i ett skogsbestånd, upptag direkt :) Tyvärr så drällde det verkligen av rådjur där jag gick, hade ungefär 5-6 rådjursdrev på förrmiddagen. Dock gick det "bättre" för dom andra hundarna som fick fart på grisarna så blyet haglade på sina ställen ;)

Efter en snabblunch med Bullen pilsnerkorv så var det bara på det igen, dock hade jag en lite lätt trött hund vid det här laget. Låg väll runt 35 killometer på pejlen innan sista såten.

Iaf så följde jag med skyttekedjan ut som ställde ut på bergsklackar inne i ett grane, precis när siste passkytt var utställd, tillika jaktledare så började svarthamstern skalla i kopplet :)) Jaja smög vidare en femtio meter innan jag strök det, full fart in i granet med grova skall och så PANG! En gris skjuten, dock en stänkgris för hunden var aldrig framme och vände. När hunden väl hade dragit igång inne i granet så forsade det ut ett tjugo tal grisar i en kraftledningsgata där det stod skyttar. Tyvärr la han av efter detta, förstår han med nästan fyra mil i benen vid det här laget.
Vid det här laget så bröt vi för klockan närmade sig mörkt. Rapporterna strömmade in och vi kunde summera dagen, totalt åtta grisar fällda, några bomar och en hel del observationer så gris fanns det :))

Fick avsluta med att gå ett eftersök, tyvärr utan att hitta grisen. På skjuten brungris som sprang tillsammans med ett tiotal grisar till. Spårade med hunden men fick ta om, varav han tog en annan löpa i en 300 meter utan att hitta något. Hittade heller inget blod eller liknande på skottplatsen eller i spåret :( Jaja, de skulle gå på med en bayrare dagen efter så jag hoppas det löste sig!

Idag så blev det en liten sväng till markerna här hemikring, fick hålla på en stund innan Jäger fick upp men tillslut så. Drev omkring 30 minuter, tyvärr på grannens mark hela tiden :( Jaja, märktes att han var sliten efter Lördagen. Så summa summarum så behöver jag fler hundar! :))

Ha det!

Kommentarer
Postat av: Åsa o Nikki Sixan

Härligt att höra att någon mer har fullt upp! Vi har nu avverkat halva säsongen o har ett 30-tal djur skjutna. Behöver ha minst lika många till för att det ska bli bra. Hittills har ju vädret varit på "vår sida", så det bådar gott!

Våran tyska "kulstöterska" har skött sig fint! Ökat drevtiden ngt men fortfarande kort, som vi vill ha det. De två senaste jakterna har det skjutits en 40 cm bagge o en spets för henne. I övrigt ser hon till att få fart på djuren o att de flyttar på sig! (Förhoppningsvis i pass!!)

Ha det gött o träna på tålamodet!!!

Mvh Åsa o Nikki

2011-12-12 @ 00:26:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0