6 dagars jakt!

Hopp hopp gott folk, här har det jagats!

Nu har jag varit ute och jagat älg i en hel vecka, kändes hopplöst ett tag. Såg inte en älg på fyra dagar, det mest spännande som hände var att jag bommade på en räv...
Sen lossnade det i fredags tillslut, inte för att jag fick skjuta men jag fick se :) Vi hade ko och tjur förbud, jo vad tror ni inte kommer till mitt lilla general pass?
Jo såklart 2 kvigor, och en tjur som hade så stora horn att han knappt kunde lyfta skallen... ;) Nej men han hade väldigt fina utlägg iallafall :) Men sån är ju jakten!

Idag var jag iväg en sväng till Torsbo på morgonen, trodde jag hade strul med kikarn men det var det ju som tur inte :) Bara handhavande fel, kände mig rätt dum när jag åkt 12 mil för att ställa den frågan ;)
Iallafall så åkte jag hem, fick ett infall och gick ut och släppte tysken!!

Och vilken jakt jag hade, ensam jakt är faktiskt inte fel.
Direkt sökte han upp och jag han inte ens sätta mig på stubben innan han hade upptag 60 meter bort, han måste trammpat på drevdjuren så som han vrålade i. Iväg gick det och snurrade gjorde det med. Kollade på pejlen vart det var på väg, skyndade mig dit. Jo vad tror ni händer? Jo drevet svänger och går förbi där jag stod innan... ;)
Mer bukter blev det innan det drog iväg och hunden släppte. Har en liten känsla av att det kanske luktade gris i terrier nossen, var jädrigt länge inne i en tät gran plantering och vrålade och snurrade :) Lite tag är det allt i Svartingen!

Jaja det var inget att vara deprimerad över utan det var bara gå till ett nytt ställe och släppa på igen!
Satte mig i solen och bara väntade, har aldrig sett hunden med sånt sök innan, verkar som han verkligen är på G!
Iallafall, sökte ut. Upptag 130-140 meter bort och sen bar det av igen. Tillslut så gick kidet i pass och husse kunde avsluta och skjuta första viltet framför en mycket glad och nöjd TJT!

Bjuder på en del bilder från veckan med, ursäkta kvalitén!







Åtta timmar!

Så långt är det kvar tills klockan ringer, då är det dags att hoppa upp ur sängen direkt ner i jaktkläderna, kasta sig ut i bilen (men inte glömma studsaren) och dra iväg ut på pass.

Japp, det har nog ingen missat att imorgon börjar älgjakten, sveriges näst största folkfest efter nationaldagen ;)
Jag och min far börjar med att sitta hemma på marken, har en kalv på licens i år så vi får väll se om vi lyckas. Haft en del älgar på marken nu innan, men de försvann förr ett par dagar sen. Som det brukar med andra ord ;) Men men, de kan ju komma tillbaka under natten.

Efter det blir det express upp till jaktmarken ovanför Bruzaholm, dock viktigt att inte glömma köpa snus på vägen. Kommer bli en jobbig dag annars ;)
Första morgonen är det lite av en tradition att vi passar fram tills nio tiden så det är därför vi är hemma.

Kommer nog att bli kul, i år har vi 6+fri kalv så vi har nog att göra hela veckan.

Jaja nu ser vi fram emot en fin vecka!


Den första Oktober!

I år hade vi tur, man slapp ta ledigt den första Oktober från jobb och skola bara för att komma ut i skogen. Extra spännande var det för mig iår eftersom jag har en unghund som förhoppningsvis ska bli injagad under hösten.
Var ute både Lördag och Söndag och släppte hunden.
Lördagen vart ganska resultatlös, det enda han fick upp var en tjäder som det blev tappt på ganska direkt. Han var dock väldigt fundersam på detta och sprang runt och ylade och tjoade en liten stund ;)
Kan väll iallafall konstatera att det är väldigt rådjursfattigt på just den marken, vi gick med tre olika hundar på olika områdenoch vi fick upp ett rådjur på hela dagen...
En sak är iallafall säkert, en väldigt restrektiv avskjutning iår iallafall.

På Söndagen var jag och gjorde ett litet gästspel hos en klasskompis, vi började med att släppa deras basset/tax korsning som tog upp och drev men drevet resulterade inte i någon skottchans. Men alltid kul att höra hundskall :))
Sen var det min tur att gå med Tysken, såg ganska mörkt ut eftersom hans sök inte är något att tala om. Men iallafall så traskade vi på och när vi precis var på väg att ge upp och gå ut ut såten så vart det upptag! Äntligen, den bittra smaken i munnen byttes mot glädje över att vi äntligen hade ett djur på benen. Tysken presterade ett helt okej drev med några fina bukter och i lagom tempo innan den fina bocken fick vind på en av passkyttarna och skenade iväg.
Mycket trevligt eftersom samtliga passkyttar fick se drevdjuret. Tyvärr kom ingen till skott, hade annars varit roligt om man kunnat fäll första viltet för hunden :))

Nu över till tråkigheter, har tydligen skett en synobs på varg mindre än tre mil hemifrån nu. Inte alls roligt, nu kommer man att ha ont i magen varje gång man är ute med hunden. Det känns illa att släppa honom lös nu när ulven är i närheten men samtidigt, det är ju därför jag har honom och det är det han är född till. Speciellt nu när man har visat han jakten så kommer han inte att bli lycklig utan den. Inte husse heller för den delen.
Vi får hoppas att det snart kommer en lösning på detta problem. Jag ska inte sticka under stol med att jag är för en nollvision men jag inser även att den kanske är praktiskt omöjlig. Alla ska ju ha sitt av kakan så att säga. Men men det borde finnas en gyllene medelväg. Tyckte den politiken vi hade innan var bra med ett tak på max 210 vargar i landet.
Det är jävligt lätt att sitta och tycka och tänka inne i storstäderna när man inte själv drabbas av problemet.
Det är bara en tidsfråga innan något stackars barn blir drabbat...



Tjingeling!

RSS 2.0