Grävlingar, Goa Gubbar och lite annat.

Då var man tillbaka på banan igen efter att ha befunnit sig ute på obyggden en hel helg, långt bortom mobiltäckning, snabbmatsställen och ära och redlighet. Men var gör man inte för sin lilla skärpehamster ;)
Men det var helt klart värt resan. På schemat stod det anlagsprov och sprängarprov, både fredag och lördag.
Kom ner i god tid på fredagen kan man säga, hade fått för mig att provet började vid fyra på eftermiddagen så åkte från Eksjö vid halv ett tiden. Eftersom jag hade ett hus på hjul efter så tog det lite längre tid än vanligt. Men visst är det härligt med husvagn? Nästan så man funderar på en själv, plats 272 på inköpslistan med nödvändiga prylar. En Polar 530... ;)
Iallafall så gick resan bra med, inga havererade insprutningspumpar, inte ens en lampa som gick sönder så det blir till och med godkänt för den gammle Opeln i helgen ;)
Iallafall tillbaka till spåret, provet började vid sex. Startade med inmätning och tandkontroll vilket gick bra 37cm i manken och lite till runt bröstet. Tyvärr saknas en m3a men det visste jag redan, men men den kanske kommer om ett tag. Han är ju bara 13 månader den gode Jäger.
Efter det kom skottfasthet, behöver knappt nämna att det gick bra. jag menar vem har hört talas om en Tysk som är skotträdd? ;)
En fyra på vattendelen blev det med, han går i spontant ibland men slängde i en sten för säkerhetsskull. Han får ändå inte stå och tveka vid kanten så.
Under fredagen så var det 13 startanade hundar så det tog en stund under själva grytdelen, fast även den gick bra.
Jäger jobbade på bra tycker jag, bra rörlighet och bra skall. Tyvärr fick han bara 3,5 i skärpa men så är det, inget att bråka om för det var motiverat. Ligger en liten bit ifrån gallret så så är det :)



Efter sedvanlig segeröl och lite ljug under kvällen så var det dags att gå och lägga sig i vagnen i vilken jag sedemera vaknade i klockan två med svårt att andas, är det min gammla Allergi som är påväg tillbaka tro? Jäkligt obehaglig känsla i vart fall. Puckad som jag var hade jag ju inte slängt med mig varken Clarityn eller Bricanyl så jag fick snällt sitta ute i friska luften en stund och titta på stjärnorna medans jag undrade om det är så här det känns att andas genom ett sugrör...
Det första jag gjorde på morgonen sen var att åka in till meteropolen Åseda för att köpa mig en ask allergi tabletter, någon nytta gör det ju alltid :)

Sen var det lite lydnadsträning på förmiddagen med Smålands hundägarskola, de körde även en introduktionskurs för de övriga som var på grythelgen och då passade jag på att låna en annan hund att gå med, alltid kul att jobba med hundar, nu var det ju en syster till min så kanske inte var så stor skillnad ;)



Det var en hel del folk :)

Sagt och gjort, det gäller ju att smida medans järnet är varmt så jag gick samma prov på lördagen igen. Hunden  hade inte växt något under natten och han var lika badvillig så det var inga dimmor på lördagen heller. Tror han var lite trött under grytdelen för tyckte inte han hade lika mycket go under tassarna som på fredagen, men det är ju inte så konstigt? ;)
Blev i varjefall ett godkänt prov där med.
Så summa summarum så blev det två godkända grytanlagsdelar och två godkända sprängare prov under helgen.
Sen är det värt att nämnas attutav 30 startande hundar under helgen så var det ett underkänt prov, hyffsad nivå?
En mycket trevlig helg med goa människor och trevliga hundar iallafall :)

Sen så har vi ju söndagen med...
När jag kommit hem från Åseda så skulle jag ju ut och plocka svamp... och tror du inte hunden sliter sig och hoppar igenom pejlen som bara råkade ligga i bilen när vi ska gå ut?
Iallafall det var det som hände ;)
Allvarligt så var vi ute en sväng i skogen, gick väll sisådär. Första gången jag släpper han sen han blev "stor" så hade inga högre förväntningar. Han gick mest runt mig första fem minuterna sen började han söka ut. Han var som mest ca hundra meter ifrån mig men tyvärr blev det inget upptag idag.
Så är det ibland, blir nya tag nästa helg skulle jag tro, inte det mest idealiska heller att gå ut vid fyra på eftermiddagen... Sen var han lite trött med ;)



Sluttjatat med allt vad det innebär!

Tur till Trofémakarn

Tog en sväng till Aneby så här på kvällskvisten för att lämmna in skallen på bocken jag fällde i Måndags. Mycket smidigt att lämmna iväg det när man varken har kunskap, verktyg eller tid till att göra iordning allting själv.
Får ju vänta ett par veckor men vad gör det? ;)
Har fått en liten idé för mig att skriva på baksidan av alla sköldar tid och plats, kan ju vara kul att läsa när man börjar få trettio års kris :D

Sen så har allt löst sig med boende innför utbildningen med nu, blir vandrarhem fyra nätter i veckan. Ska bara odla skägg med nu då så blir jag en riktig luffare ;)
Till och med praktiken är fixad, vilket känns riktigt bra. Blir till att springa med röjsåg den första perioden, det säga ju att kroppsarbete är nyttigt ;) Nej men allvarligt så ser jag fram emot det , komma igång med utbildningen :)

Sen så dopar jag min hund lite nu med inför helgens prov, späder ut torrfodret med preparatet X...
Är bered att dela med mig av receptet förstås med rekommenderas endast till hundar (och människor) som är finsmakare, preparatet tavas R Å D J U R S F Ä R S ;)

Gör inget som jag skulle gjort!!

Diana hatar mig inte.

Den kära Diana, jag som trodde hon hade något imot mig. Visade mig villebråd efter villerbråd, inget i läge. Och var det i läge så var det inget kulfång. Men min tro sviktade inte. och tur var väll det :)
Kom iväg sent ut igår kväll med efter "lite" kräftfiske, tänkte smyga mig ut på en fälla vi har på marken som är relativt ny röjd. Parkerade bilen och började smyga mig utåt. Efter att jag hade kommit kanske 75 meter så ringer ju såklart telefonen...
Avvisade snabbt samtalet, och tittade upp.
Där stog han, sextaggarn.
Hans blick var fixerad vid mig, jag tittade i och för sig på han med ;)
Smög sakta upp med bössan, osäkrade och sköt.
Bocken blev på plats och efter sedvanlig segerdans så började dirty worket ;)

Kameran var givetvis med med :)





Avstånd: 50 meter
Kaliber: 6,5x55

Ha det gött!

24 timmars.

Näsan är det iallafall inte fel på på hunnkräket, men man funderar på det som sitter bakom ibland ;)
Var ute och la ett snabbt blodspår igår eftermiddag vid tre tiden, hade tänkt att friska upp hans kunskaper med ett enkelt spår som skulle ligga fyra fem timmar bara...
Tyvärr vart jag lite upptagen med lite bockjakt och annat på kvällen, tiden drog iväg och jag ides inte gå spåret på kvällen. Jaja inte mer med det, nya spår kan man ju alltid lägga.
For iväg imorse till Åseda igen så det var inte aktuellt att går det på morgonen heller, jaja mer om det senare.
Väl hemkommen från Åseda så fick jag ett infall, testa spåret kan man ju alltid göra. Längsta liggtiden han har haft innan var ca 12 timmar, vilket inte gick bra alls. Hade korsats under natten och jag fick upptag i spårselen i princip... :(
Hade inga större förhoppningar när jag visade på han heller, men efter lite letande runt startplatsen tog han upp spåret, följde det relativt bra. Tappade bort sig vid en nittiograders sväng med fixade det med tillslut. Syntes tydligt att han fick jobba hårt, nosen i backen hela tiden och mycket sicksakande över spåret. På något ställe så stannade han och ringade men är överlag nöjd med hans prestation, hade ju inte direkt gjort det bättre själv ;)
Superkul, särskilt eftersom tidigare varit nere i Åseda för söndagstraditioner. Känns mer inkört att åka till Åseda på söndagar nu än vad julafton gör.
Traditionerna består utav följande:
Först en grundlydnadskurs i två timmar som Smålands Hundägarskola ger, förövrigt en superkurs. Sedan så blev det grytträning igen, var lite orolig efter i fredags att det skulle bli skit och pannkaka av alltihop med det var inga dimmor idag inte. Jobbade på bra med fart, skall och vilja. Tappade dock lite på att han hoppade ner från hyllan en gång, men återupptog arbetet igen direkt så det var ingen fara. 
Fick iallafall omdömet startklar så på fredag så smäller det, då är det the real deal så att säga ;) GAS prov.

Och kameran hade jag med mig med


Svartråtta med spårsele


Into the bush ;)


on the track :)


Något nöjd hund??


Han var trött en liten stund iallafall... ;)

Skål!

Saturday night fever

Då var det lördag och helg igen, började helgen med att åka ner till Åseda för lite grytträning med hunden. Är ju bara en vecka kvar tills han ska starta nu. Gick inte alls bra, han har inte gått klockrent innan heller men han har haft mycket bättre driv i sitt agerande tycker jag. Annars brukar jag träna på söndagar så vi hade kommit överens om att vi skulle köra på fredagen bara för att hunnen skulle vara utvilad innan, går ju på kurs för smålands hundägarskola innan annars ;)
Iallafall så var det ingen fart under tassarna knappt, dock så stack han in i grytet direkt så den biten var inga problem. Hoppas bara att det var en tillfällig svacka för den lille svarta krigaren ;)
Har haft lite problem innan iår med fästingsinfektioner, fått åka två gånger till veterinären för att få lite medecin :/ Hoppas bara att det inte är den skiten igen, fast det där har jag funderat lite över faktiskt. Kan inte svära på att det är i samband med att jag hält frontline i nacken på kräket men det är så man börjar fundera. Jaja har iallafall slutat med frontline och ordinerar regelbundna bad och fästingplock istället ;)

Och ingen bock har jag lyckats skjuta en heller, dock har fyrataggarn jag skrev om senast lyckats undsmitta mig igen. Smög mig ner till samma ställe där jag såg han senast och mycket riktigt där var han, dock en väldigt kort stund...
Han och jag har bokat möte i helgen iallafall...  ;)



Lördagen började med lite kräftfiske, detta ljuva "nöje". Det är mer än arbete än nöje i mitt fall men jag har full förståelse för att folk kan tycka det är trevligt ;) Det gör jag med, iallafall när det är skiva ;)

Sen är frågan, en tysk eller en spets?




Merry helg!

Nu är det Höst!

Igår var det den stora dagen, Bockjakts premiären.
Tyvärr lyckades jag inte fälla något men var med om en otroligt spännande jakt.
Jag lyckades även lura med min syster som är en duktig fotograf vilket resulterade i att jag till och med har bildbevis på att jag sett en bock i år ;)
Platsen var hemma på gården, först hade jag tänkt att gå och sätta mig i ett torn men va fan. Tycker igentligen att vakjakt är en ganska trist jaktform så jag tänkte att jag kan väll prova på att smyga. Nån rådjursrumpa som flyger iväg får man väll alltid se iallafall ;)

Började med att smyga utmed en åkerkant bort mot skogen, klockan var ca 18,20.
Jobbade mig sakta framåt utan att se någonting. Där skogen tar vid så börjar det att bli väldigt kuperat och rådjuren gillar att vara uppe på dessa höjder här hos oss. Men innan kullarna så ligger det ett vatten/sur hål där jag stannade och testade att locka lite :)



Där väntade jag kanske en kvart innan jag smög vidare bakom buskar och snår uppe på en liten ås. Man spejar ju rätt friskt när man smyger så här och rätt som det är så fick jag syn på ett rådjur på 120-130 meter till vänster om mig, 30 meter från stället där jag varit innan. Djuret gick lugnt och betade i en slänt. Försökte se om rådjuret hade horn, det hade det men tyvärr upptäckte jag ju inte det förrens det var förrsent. Kunde inte se på det avståndet om det hade det så jag smög mig närmare, och närmare, och närmare... ;)



Väll inne på en 80 meter så kunde jag då konstatera att rådjuret hade horn, tyvärr hade det då gått upp och ställt sig lite dumt på en kulle vilket gjorde att jag inte vågade skjuta. Ligger lite sommarstugor ett par hundra meter bakom så jag väntade på att han skulle går ner lite till i slänten men tillslut gick bocken in i det täta och försvann.
Jaja man kan inte vara lyckosam jämt ;)
Bocken var iallafall en fyrataggare.





Råkade även se en fin sextaggare men det ville sig inte då heller. Jaja jag tar dom ikväll istället!

Over and Out!


Anonyma Jägare!

Känns som jag skulle behöva ett AA möte nu, fast för jägare istället. Tala ut om sitt beroende, den växande klumpen i magen när man inte har fått sitt beroende stillat på ett tag. Ni vet alla hur det är att knäppa den första. Tänk hur det är att losa kopplet första gången i höst ;)
Man sitter i en ring, så får man ställa sig upp.
-Hej, mitt namn är Jonathan och jag har inte jagat på 6 månader. Jag har iofs haft några återfall under denna period men dom har försvunnit snabbt. Det känns inte bra alltså, men vad har jag för val?
Ungefär så tror jag det skulle gå till.
Så får dom som har riktigt grova "problem" komma till tals dom med. Dom som har bunkrat upp med alla filmer ur Dianas stigar och Hunters video. Dom som har jaktkalendern i taket ovanför sängen så dom ser varje morgon hur långt det är kvar till andjakten drar igång. Dom som har suttit och brynt jaktkniven hela sommarn så att det bara är en tandpetare kvar av den. Dom som har missbrukat jaktforumen så pass att tangenterna i datorn är utslitna.

Men kära vänner skulle jag då säga, att nu är det snart slut på vårt lidande. Nu är det bara en och en halv dag kvar tills vi får smyga på bockarna igen. En vecka kvar tills ni åter får släppa eran älghund och höra de ljuva ståndskallen ljunga ut över nejderna.

Och till oss stackare som inte får släppa förrens första Oktober, till oss finns ingen tröst. men vi visste vad vi gav oss in i. Men den som väntar på något gott, den väntar aldrig för länge.



Slut på det Poetiska ;)


Skytteträning

Plats: Jägaregården, Eksjö
Utrustning: Gammal Mirouko, klickande överpipa och allmänt sliten.
Skytteform: Trapskytte
Dagsform: Toppform, as usual :)

Var iväg en sväng till skyttebanan idag, tänkte att man måste öva lite mer nu när säsongen närmar sig. Sköt en del i våras men haft lite uppehåll nu över sommarn tyvärr. Mest för att skjutbanan är stängd och man måste ha gått en instruktionskurs för att få vara där själv. Ska ju jaga fågel på måndag så bäst att mjuka upp svingen lite :)
Väl där så visade det sig att det var KM i sporting så det var en hel del folk ute på banan men det är ju bara roligt. Inbjuder till lite jaktsnack och gemenskap.
Vågade dock inte ställa upp i KMet, kändes vågat när jag aldrig skjutit sporting innan...
Dock så såg det riktigt roligt ut så det måste definitivt testas.

Skönt nog var man ensam på trapen så man behövde inte vänta. Sköt tre serier totalt med blandat resultat. Bäst blev serie tre med 18 nerskjutna.



Tycker att fler borde ut på skyttebanorna runtom i vårt avlånga land, dels är det sjukt roligt och riktigt nyttigt.

Jaja totalt blev det sjuttiofem smällar idag, lika många nästa vecka med förhoppningsvis :))



Hörs imon!

Studier, Skog och Sextaggare.

Nu börjar det närma sig. Tisdag nästa vecka är "premiären" på det nya jaktåret, iallafall för mig.
Sextaggarn är inspannad, karlagd in i minsta detalj. Geväret ska få sig en inskjutning, passen kontrollerad och lite buttalo träning får det bli.

Okej lite jakt har man ju hunnit med innan, lite gris och så blir det lite skyddsjakt på skarv på måndag.

Sen är det bestämmt, framtidsplanen utstakad nu. Ska börja i Värnamo den femte September, skogligt basår för blivande skogsmästare blev det tillslut. Kom inte in på Jälla, står som första reserv så helt kört är det väll inte kanske men det går ju inte planera efter. Funderade även på Jägmästare i Umeå men var inte så lockad av sex år där inklusive naturvetenskapligt basår.
Haft en del bestyr med boende men det verkar som det har löst sig nu vilket är riktigt skönt. Vart erbjudend boende på Östboskolans internat med fick ju inte bo där med hund, och inte fan lämnar man han hemma. Har hadt kontakt med ett Vandrarhem en mil utanför nu där man får bo med djur och för en vettig peng. Blir ju lite luffarliv men det får man ju ta. bara man har en säng och nåt gammalt att dra över sig, det klarar man sig rätt långt på.

Att jag är rätt sugen på en ställande hund nu, men tror inte det passar så bra in med studierna. Inte i början iallafall. Var sak har ju sin tid, så är det bara. Och tid är väll det ända man har gott om? ;) eller inte.



Ut och spana med er nu!

Down under.

Träning, träning och mer träning :) Finns det något bättre att göra en söndag? Alternativet var att ligga hemma på soffan och gnälla över att man åt för mycket kräftor igår så valet var ju självklart ;)
Var på lydnadskurs för femte gången nere i Åseda nu igen, passade även på att träna lite gryt eftersom hunnen nu är anmäld till anlagsprov sista helgen i Augusti :)
Såg inte lovande ut vill jag lova när man rullade ur sängen imorse, regnet bara öste ner och det avtog då inte heller förrens det var dags att gå in och ha teori genomgång och fika på kursen, typiskt ;)
Iallafall träningen gick bra och det känns som man verkligen kommer någonstans nu :) han funkar riktigt bra, slappnar av när han ska osv :)
Under teorin fick vi fundera på vad vi tyckte bra och vad som inte funkade. Det är ju som alltid svårt att rannsaka sig själv men jag lyckades nog med en korrekt analys. Iallafall om jag får säga det själv :D
Nöjd med följsamheten men tycker att det behövs mer "glädje" i träningen, blev hemläxan till nästa gången.

Fick även lite apporteringstränings tips, hur man skulle få han att hålla och inte släppa. Träna viljan att bära dammisen osv.  Var tvungen att testa lite när jag kom hem och det funkade helt okej. Tog ett par steg bakåt i träningen igen och kastade på land men inga långa avstånd. Nu kommer han in med den men håller inte kvar i munnen till han får ett "tack" kommando. Jaja bara kämpa vidare.

Tanten var med med så hon tog ett par bilder, här har ni ett axplock ;)




Jäger hänger på :)



Håller Johan på att ge upp hoppet? ;)



I'm going in!



Det gick allt åt att klä på sig ;) leka måste man med :)



Har husse glömt mig??


På återseende gott folk!!

Bedrägligt "Boskap"

Igår blev man lurade igen ja, gick ut för att vaka gris. Satt väll ett par tre timmar från halv 10 till halv tolv ungefär. Brukar komma runt elva tiden när de kommer, men ack vad jag blev bedragen. Var uppe idag och kollade åteln och fodertunnan var mycket riktigt vällt, kameran hade gjort sitt jobb och jag fick en bild på de här godingarna.



Kameran går ju lite fel, men de har varit där runt 4-5 tiden på morgonen nu istället. Samt att det är en ny grupp kultiverade kreatur.



Fick med en bild med på fortskaffningsmedlet med, riktiga grejjer går det åt. Efter att ha kört ner bakspoiler och avgasrör på min traktor(läs opel) så fick vi ändra taktik ;)

Sen ville nog inte den omtalde handlaren sälja något. Får bara prata med hans underhuggare när man ringer för han är så upptagen. Får ju hoppas han är produktiv då med....

Nu är det fredagsmys!!

Vildsvin och Vedervärdiga Vapenhandlare.

Ikväll blir det till att ut och sätta sig en sväng på åteln, det är tomt i frysen och vi har ju sagt att vi ska grilla gris med på helgens kräftskiva så det vill nog till att det lyckas ;) Annars har ju iofs ICA kött :)
Stannade till på ett ställe idag med där jag har sett att de har Karelare, är lite sugen på att skaffa mig en sådan men det känns som det kan vara en bra idé att ha träffat några innan. Tyvärr var inte ägarn hemma så det får bli en annan gång istället.



Har skrivit om innan att jag skulle iväg och hämta ett "nytt" gevär. Suck säger jag bara.
Från början skulle det ta tre veckor att få det iordning. Visst inga problem sa jag.
Ringer efter 3-4 veckor och frågar om jag kan komma och hämta det nu? Nja får man till svar, körigt just nu men nästa vecka är det klart. Samma procedur upprepas ytterligare två gånger. Börjar bli ganska irriterad... Har inga problem med att det tar tid men istället så kan man ju säga från början att det tar tre månader istället för tre veckor och inte bara göra kunden förbannad med att lova massa saker man ändå inte kan hålla. Iallafall så pratades jag och den beryktade handlaren vids i slutet på förra veckan och han sa att han skulle blånera det sista i helgen och att jag kunde hämta pangen på tisdag. Gott tänkte jag, nu har han ju tilloch med sagt att det bara var det kvar och att jag kan komma in och hämta den.
Han tyvärr inte in i tisdags så jag stack dit en sväng igår istället. Då utspelar sig följande:

Glad i hågen som man är när man ska hämta något nytt inköp så kastar jag mig i bilen och åker de fyra milen till handlaren. Väll där så går jag fram till disken och säger att jag ska hämta ett gevär.
Inga problem säger dom och pyser in i verkstaden för att hämta spetet. Efter 5 minuter kommer han ut igen och säger till sin kolega, jag hittar det inte.
Hmm, nu börjar man ju fundera...
Den andre kolegan springer in och letar lite han med men hittar det inte heller. Jag hjälper då till på traven lite och säger att det är nyblånerat så det kanske är på något särskilt ställe.
Han hittar det inte iallafall.
Efter en sväng till så kommer han ut igen och säger:
-Ehh, det ligger ju i delar här inne.
-Okej, men ni sa att jag kunde komma och hämta det idag? säger ju jag då.
Nu blev jag förbannad på riktigt när jag fick det här i ansiktet.
-Vart kommer du ifrån?
-Eksjö.
-Ja men då är det ju inte så farligt långt då.
Tror ni man blir förbannad eller? Ja men det är ju inte så långt så du kan ju åka framåt och tillbaka några gånger. Det är ju inte vårat problem ungefär. Har man den inställningen ska man fan inte bedriva verksamhet.
Slutade iallafall med att  om de inte har den färdig till fredag så kan dom behålla den, finns nog andra affärer som vill sälja gevär.

Ytterligare en sak att tilläga är att samma sak hände förra gången jag lämnade in ett gevär där. Svor även då dyrt och heligt på att aldrig handla där mer men föll för frestelsen...
Nu är det iallafall slut med affärer där efter den här.



en annan båtpaddel. Dock bra som utfyllnad!

Peace!

Catch of the day

Gokväll på er goa gubbar och gummor!
Nu har det dragit igång på riktigt. Upp tidigt på morgonen, med permission från jobb och allt. Det är olidligt spännande, ska vi få några kräfter... Men dra åt helvete, det fanns i burarna i år med och siffrorna 69 fick ytterligare en ny innebörd.



En del av dagens fångst.



Fiskare under utbildning ;) Snar fullärd :)



Close contact, närma dig på egen risk!!


Var även iväg en sväng till en lokal handlare idag och hämtade "lite" mat till mina nya familjemedlemmar, nämligen svinen. Har mer bilder på dem än min egen syster nu :D Vi får väll se om det smakar med frukt och grönt eller om de har blivit helt inkörda på skogaholm nu ;) Tänkte gått upp och satt mig och vakat ikväll men hoppade över det, har mycket roligt och trevligt folk här nu som är med och fiskar så stannar och umgås lite med dem istället :)) Kommer ju fler nätter och fler chanser. Har snart med säkerhet utarbetat ett stensäkert vakschema. Kan med 99% säkerhet och med amatörmässiga forskningsresultat konstatera att svinen i småland enbart framträder var tredje dygn. Gärna i samband med andra trevliga arrangemang som lägger hinder i vägen för det annars aldrig svikande storviltsjägarn.. ;)

Titta inte för djupt!!

Kneg, Kräftfiske och kanonväder!

Hopp, idag var första gången på jobbet igen efter fyra veckors riktig skön semester. Var ingen jobbångest över huvudtaget så det får man ju vara nöjd över :)) Sen har vi ju haft kräftfiske premiär idag med. Precis varit ute på sjön där vi har kastat i ett par hundra bur lite drygt, vi får väll se om det blir något imon på morgonen. Det brukar det ju ;) Kan fasiken inte bli bättre fiske väder än det har varit idag heller, helt stiltje med solsken och knappt ett moln i syne.
Det är mycket som händer den första Augusti, nu drar ju grytjakten i gång igen med. Tyvärr är det ju inte aktuellt att släppa den lille förrens vi har gjort GAS provet i slutet av Augusti. Fast det är ju högst tveksamt att rävlingarna försvinner av sig själva.
Tror nästan att denna månad är den bästa på hela året (förutom Oktober då ;) ), sensommar när den är som bäst, jaktkalendern börjat fyllas igen, ja livet leker nästan :)
Imorgon är det dags att åka och hämta ett nytt järnspett med ;) Man kan ju aldrig få för mycket leksaker i garderoben.



Jaja nu ska jag ut på balkongen med ett par korvar och kanske en kall ;)

Yours Faithfully, Jonathan!


RSS 2.0