Det var en gång...

...då jag aktivt updaterade min blogg.

Jaja, nu var det ett tag sen man skrev någonting här. Mest beroende på att jag nu bor i Värnamo där det inte finns tillgång till internet... Även fast det är utlovat att det ska finnas, heja landstinget och dess utbildningar!

Har nu pluggat fyra veckor på den eminenta KY-utbildningen skogligt basår i Värnamo. Tycker att det går riktigt bra faktiskt, det mesta är intressant och man varvar praktik med teori.
Känns som man har kommit rätt i sitt utbildningsval, men som en klasskompis sa. Detta är bara en språngbräda till Skinnsberg och skogsmästare utbildningen, jag menar man är ju inte manlig förrens man har minst 180 högskolepoäng... ;)

Har varit ute en del med min lilla Svartråtta med under helgerna faktiskt, funkar både bra och dåligt får jag lov att säga. Driver gör han, både länge och väl. Men detta mytomspunna sök som alla har hört talas om men jag inte sett röken av...
Det är rent ut sagt beklagligt dåligt, men det är bara kämpa på och försöka ge han så mycket tid som möjligt i skogen. Förhoppningsvis kanske lyckas skjuta något fuldjur för han på lördag med.

Appropå Lördag! Äntligen är det dags igen, så som jag har längtat efter detta. Det är Kissie på Harrys i Värnamo! Nej vad säger jag det är ju då Rådjurjakten drar igång, förhoppningsvis blir det jakt både lördag och söndag med fina drev och kanske något nerlagt vilt, även om inte stammen är vad den har varit.




En akademikers bekännelser.

Nu sitter man här i Värnamo, känns rätt bra faktiskt. Känns som man har hittat rätt utbildning får jag lov att säga.
Såklart det är mycket nytt så man sover allt bra gott på kvällarna ;)
Har haft en del skogskötsel och virkeslära nu dom första dagarna så har blivit en hel del teori. Varför röjer man, när gallrar man, beräkning utav bonitet osv. Men det fastnar rätt bra när man har intresset :)
Imorgon ska vi ut första dagen och ha lite praktiskt arbete. Som en redig karl alltså, röjsågen i högsta hugg medans man könsbestämmer gris med ena ögat och konstaterar att man precis röjde ner en huvudstam med andra...
Nej då, så allvarligt ska det väll inte bli, blir nog rätt basic såhär i början, lite teknik osv.

Har inte blivit någon jakt eller hundträning denna vecka, känns inte bra alltså ;) men den bästa nyheten denna vecka var att en veckas älgjakt räknas in som LIA alltså praktik, kan det bli bättre?
Jäger har fått en ny veckohusse tyvärr, var inte lösbart att ha honom med i skolan när man var ute på fältet så att säga :( Får man gå och ha dåligt samvete för det istället. Men men, är ju snart hemma igen och har praktik, så då får jag gosa dubbelt så mycket med han och fjäska med nymalen oxfilé...

Jaja, nu tar vi kväller.

Nya möjligheter

Då var första dagen i skolan avklarad, tyckte nog att det gick bra faktiskt. Vi verkar vara en himmla bra klass tycker jag, bra blandning och allt.
Var inte så mycket riktigt skolarbete idag utan mest bara genomgång utav hur det fungerar, rundvandring osv. Ni som någon gång gått i skolan vet vad jag menar.
Halva klassen ska ha praktik under första älgjaktsveckan och när vi fick frågan vilka som ville jaga så räckte 90% upp handen... Verkar bli lott dragning om det här alltså :)

jaja, sen bor jag ju mitt ute i skogen på ett ställe som gud glömde, djävulen ratade och som inte ens militären köpte. Allt för denna lilla svart råtta man har ;) Vi får se om jag inte kan ordna med lite surrogat husse i veckorna. Känns som det skulle vara bäst. Han gillar ju gammelhusse med så :)

Annars är det mesta lugnt, bjuder på lite bilder från det natursköna värnamo med ;)


bakom träden bor visst jag :)


blev en skogspromenad med hunden efter skolan.


hittade en fin liten å ;)


riktig student mat? Köttbullar, kantarelleroch pasta!!

Jaja mer blir det inte idag!

/Jonathan

Med en tår i hjärtat.

Hopp, var nästan lite vemodigt att åka iväg ifrån Åseda idag. En epok går i graven i och med att grundlydnadskursen är slut :( Vad ska jag nu ta mig till på Söndagarna? ;)
Jo just det, det är ju snart oktober och det drar igång på riktigt :)
Det har iallafall varit fruktansvärt roligt, kul ,trevlig och ibland till och med lite jobbigt. Men framför allt har det varit fruktansvärt givande. Tack Johan och Lisa på Smålands hundägarskola.
Imorgon blir det Värnamo med för att påbörja sin utbildning, förhoppningsvis har man fyra fina år framför sig nu. Först ett basår i Värnamo och sen tre år på Skogsmästarkolan i Skinnskatteberg, ska iallafall bli riktigt spännande.

Har ju varit lite dålig på att uppdatera den här veckan men jaktligt sett har den varit ganska lugn. Har fokuserat på  att försöka få igång hunden lite nu.
Var ute en sväng i Onsdags efter jobbet och släppte han. Var helt klart mer fart än förra helgen men söket är än så länge under all kritik...
max femtio meter i från husse om det inte är något som lockar i näsan.
Iallafall så blev det upptag efter en halvtimme eller så vilket resulterade i ett ganska fint drev som varade i fyrtio minuter. Frågan är om det blir längre eller kortare med tiden?
Ett litet roligt sidospår är att jag hittade en förvaringsplats för mat och förnödenheter i händelse av krig när jag var ute i skogen, kanske den nya jaktkojan? ;)



Blev även ett provsläpp igår som även det resulterade i ett litet drev, vilket jag tror var på Älg. Kan inte har varit någonting annat. Inga bukter att tala om och gick spikrakt i lugnt tempo med några 90 graders svängar. Inga bukter att tala om. Var lite grova skall imellanåt med. Det som talar för älg med är ju förstås att ko med dubbelkalv hade gått över vägen ungefär där hunden passerade enligt gps:en ;)
Han höll på i ungefär fyrtio minuter då med vilket man nog får vara ganska nöjd med nu tror jag.

bild på dräparn

Jaja får försöka ge han mer skogstid nu i veckan och helgen som kommer för att få igång söket lite mer :))

över och ut!

RSS 2.0