Jullov > Jakt

Hopp!

Gick och fick "jullov" i Fredags från skolan så då var man ju inte svårövertalad att åka hem :)
Kände dock att jag fick börja ledigheten med att göra lite nytta iaf, kan ju inte bara tänka på nöjen! Julstädning stod på schemat vilket avklarades snabbt!!

Sen har jag bara jagat resten av veckan, eller tja. Tränat hunden kanske är det rätta uttrycket ;)
Suttit och druckit kaffe och väntat på att han ska söka ut... Riktigt tradigt men nu har det gett resultat!! :))

Började i Söndags och höll på hela dagen, är på en mark som är ganska viltfattig vilket leder till att han inte får någon belöning när han väl söker ut tyvärr. Var på den marken fram tills lunch ungefär innan jag gav mig. Packade ihop och drog hem till lite bättre rådjursmarker, släppte hunden som sökte ut efter ett tag... Verkade komma på en kall löpa en 150-200 meter ifrån mig som han följde ytterligare 300 meter innan han skrek i! Toppenkul att han fick belöning :) Lyckades presentera viltet för husse med som tyvärr hade fel bössa för att skjuta på det avståndet...

Vilodag i måndags för den lille kämpen.

Tisdagen bjöd på skitväder men två riktigt fina drev! Polleten verkade ha trillat ner efter Söndagen eftersom han sökte ut självständigt och fiskade rätt på ett rådjur det första han gjorde, drev det i ca 30-40minuter.
Nytt släpp då han hittade ett annat stackars rådjur, såg spåren efter det. Döm av min förvåning när han bytt till en HARE när han kommer förbi mig där jag står, verkar vara nya favorit viltet för gud vad han körde den ;)

Och idag då, kan bara säga att gud vad handikappad man känner sig när astron bryter ihop. Förbannade DC40 halsband och dess antenn...
Iaf så satt husse och drack kaffe medans hunden var ute och sökte, långt ut gick han. På ca 200meter så hör jag kräket vråla i 5 gånger och sen tvärtyst och frågetecken på pejlen... Jaha, nu har han tjuvat gryt tänkte jag. Väntade lite för att se om jag fick in han innan jag gick upp till frågeteckenet. Där det bara var massa rådjursspår...

Nu började jag bli orolig att det hänt honom något eftersom han bara tvärtystnade, tanken på småländska vargar och allt helvete for genom huvudet på mig. Väntade ytterligare men fick inte in honom så jag tog bilen och åkte runt och försökte få in en signal på honom men icke. Höll på i ca 1 ½h innan jag fick in honom en sekund på 800 meter när han stod vid en sjökant... Suck.

Jaja slutet gott allting gott :))

Happy X-Mas

Östergötland tur och retur!

Tjo!
Helgen gick som vanligt i jaktens tecken, skulle gå som hundförare på en vildsvinsjakt uppe i Mjölby. Hundarna som användes var tre TJT samt en kopov.
Hade fått det lite om bakfoten från början, trodde det var en klövviltsjakt men jag bedrog mig ;)
I alla fall, rullade iväg hemifrån vid halv sex tiden för samling på McDonalds i Mjölby för lite skitsnack och rastning av hundarna.
Totalt var det mellan 30 och 40 skyttar i skogen så det var rejält folkat, vilket gav bra resultat :)
Efter genomgång av tilldelat område så åkte kopplet av vid nio tiden och hunden stack som en raket in i ett skogsbestånd, upptag direkt :) Tyvärr så drällde det verkligen av rådjur där jag gick, hade ungefär 5-6 rådjursdrev på förrmiddagen. Dock gick det "bättre" för dom andra hundarna som fick fart på grisarna så blyet haglade på sina ställen ;)

Efter en snabblunch med Bullen pilsnerkorv så var det bara på det igen, dock hade jag en lite lätt trött hund vid det här laget. Låg väll runt 35 killometer på pejlen innan sista såten.

Iaf så följde jag med skyttekedjan ut som ställde ut på bergsklackar inne i ett grane, precis när siste passkytt var utställd, tillika jaktledare så började svarthamstern skalla i kopplet :)) Jaja smög vidare en femtio meter innan jag strök det, full fart in i granet med grova skall och så PANG! En gris skjuten, dock en stänkgris för hunden var aldrig framme och vände. När hunden väl hade dragit igång inne i granet så forsade det ut ett tjugo tal grisar i en kraftledningsgata där det stod skyttar. Tyvärr la han av efter detta, förstår han med nästan fyra mil i benen vid det här laget.
Vid det här laget så bröt vi för klockan närmade sig mörkt. Rapporterna strömmade in och vi kunde summera dagen, totalt åtta grisar fällda, några bomar och en hel del observationer så gris fanns det :))

Fick avsluta med att gå ett eftersök, tyvärr utan att hitta grisen. På skjuten brungris som sprang tillsammans med ett tiotal grisar till. Spårade med hunden men fick ta om, varav han tog en annan löpa i en 300 meter utan att hitta något. Hittade heller inget blod eller liknande på skottplatsen eller i spåret :( Jaja, de skulle gå på med en bayrare dagen efter så jag hoppas det löste sig!

Idag så blev det en liten sväng till markerna här hemikring, fick hålla på en stund innan Jäger fick upp men tillslut så. Drev omkring 30 minuter, tyvärr på grannens mark hela tiden :( Jaja, märktes att han var sliten efter Lördagen. Så summa summarum så behöver jag fler hundar! :))

Ha det!

Skola, jakt och annat roligt!

Hejsan!

Nu får det bli ett blogg inlägg igen efter ett tags uppehåll, eftersom vissa personer i min omgivning tycker det är kul att trakassera mig för jag gör det här ;) Ni vet ni vilka ni är :@

I alla fall så sen senast vi hördes så har jag lyckats klara av sex veckors praktik på Värne Skogstjänst, riktigt kul och framför allt läroroikt. Sen så skadade det ju inte att få kroppsarbeta lite efter ett tag i skolans tjänst :)
Men nu är man ju tillbaka i skolan igen och allt flytter på som vanligt, eller ja mer eller mindre. Östboskolan är ju kanske inte vad den har varit. Sunkiga lokaler, dålig organisation verkar det ju vara med. Men vi har ju kul iallafall och att man är ruskigt intresserad av vad dom har att lära ut gör det ju inte svårare direkt :) Men detta år är ju bara en språngbräda för att börja på Skogsmästar utbildningen så det går rätt bra ändå!
Nästa praktik har jag lyckats ordna med, blir till att bli pilot i en sådan där skogsmaskin. Blir nog riktigt bra, kalavverkat när inspectorn har släppt mig lös :D Jag menar, skogen ska ju ändå ner för eller senare så varför inte ta alltihop när man ändå är där? :)

Nu till det viktiga!
Jagat har jag ju såklart gjort med, lyckats skjuta något stackars rådjur till och med. Men stammen är helt klart inte vad den har varit på sina ställen. Men denna vinter verkar lovande så vi kan ju hoppas att den återhämtar sig lite till nästa år. På alla ställen jag har varit och jagat så har vi haft restrektioner på hondjur vilket är bra när situationen är som den är.

Älgjakten har skitit sig kapitalt i år för min del i alla fall. Sett tre djur men inget skjutbart, som vanligt med andra ord. Tror nog jag lägger ner den för i år faktiskt, tillhör definitivt inte mina favorit jakter ändå så då kan det kvitta. Bättre att jag lägger tid på att få igång min lilla svarta studsboll.
Vilket går så där, tänk er ett EKG, så är hans formkurva. Ena dagen går det ruskigt bra, dagen efter är det som man har kopplat han i skosnörerna och han hellre vill äta husse matsäck än ut och fightas med något kreatur. Suck säger jag bara, men det kommer väl så småningom. Tyvärr har jag ju inte begåvats med dygden tålamod bara...

Men när det väl funkar så går det som tåget, längsta drevtid jag har haft på ett rå är en timme lite styvt. Funderar på om det inte är en tjuvparning med en drever ibland... Men det är ju bara kul :D Bättre att vänta på att han ska sluta jaga än att han ska börja iaf!

Får väl se om jag lyckas jaga ner han nu under året så jag kan starta på drevdelen i Januari, hoppas på det men det verkar inte så lovande...

Jaja, ciao bella donna!

RSS 2.0